Verbouw jaren ’60 woning | [expand title=”Informatie en Projectgegevens”]

Woning | 01

Het huis is gelegen in Groningen en dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De huidige bewoners wonen er nu enkele jaren maar hebben het gevoel dat de woning toch niet volledig aan de wensen van hun huidige leven voldoet. Hierin ben ik gevraagd om eens kritisch te kijken naar de woning en een voorstel te maken voor een eventuele verbouw zodat het beter aansluit bij de huidige levensstijl en wensen van de bewoners.

ONTWERP

Het uiteindelijke idee is dat de verschillende woonactiviteiten zo worden gepositioneerd in de woning dat het leefpatroon de baan van de zon volgt. Dat wil zeggen dat de nieuwe slaapkamer aan de oostkant werd gesitueerd zodat de bewoners wakker worden met een opkomende zon. Als ze ‘s avonds thuis komen kunnen ze nog uitgebreid genieten van de avondzon. Daarbij is een voorstel gemaakt om de oude kozijnen en deuren naar het balkon te vervangen voor een schuifwand zodat er een klassieke buiten binnen relatie ontstaat voor de warme zomermaanden. De opdrachtgevers hebben aangegeven dat het plan precies past in hun eigen wensen en visie en verschillende onderdelen worden dan ook gerealiseerd.

  • Type | Verbouw
  • Locatie | Groningen
  • Opd. gever | Fam. Tuijt
  • Periode | maart – juli 2011
  • Beelden | BUREAU RUIMTE
  • [/expand]

<< vorige  |  Overzicht  |  volgende >>

Copyright © 2015 Bureauruimte. ALL RIGHTS RESERVED.